Tanken vindlar 12

Svammel:

freddie-mercury

Som liten grabb var Freddie Mercury (1946–91) ett riktigt kvicksilver.

david-niven

David Niven (1910–83), engelsk karaktärsskådespelare och charmör som väl gick hem t.o.m. på den finska machokulturscenen.

tom-of-finland

Tom of Finland (1920–91), finsk konstnär som inte gick hem på den finska machokulturscenen (ett öde han för övrigt delade med Freddie Mercury).

***

torsson

Genialt eller helt obegripligt – välkommen till Torssons värld, Knut Brunnberg i gårdagens SvD. En liveföreställning lär nog förbli blott en dröm. Å andra sidan finns för varje kultband värd namnet numera x antal tribute-band. Får nöja mig med T-sson, när dom kommer till Gävle, säkert vilket år som helst.

Ett Torssoninlägg i bloggen från 2009: ”Det spelades bättre boll”.

2 reaktioner till “Tanken vindlar 12

  1. Tack vare ditt blogginlägg har jag unnat mig en härlig stund till Torssons abstrusa texter till garagegung. ”Klippans centrum, här är jag_ _ _” får mig att åter känna mig som vilsen stockholmare på Sergels torg 1965.

    1. Den är nog min absoluta Torssonfavvo! Jag älskar parafraser och pastischer, när det pompösa eller lätt pretentiösa tas ner på jorden för betraktande via Lustiga husets speglar, fast inte med en större förvrängning än till tydlig igenkännlighet. Inte för att pretentiöst på nåt sätt behöver vara dåligt, oftast tvärtom, utan för att det komiska perspektivet är nödvändigt för den själsliga balansen, för att mäkta vara seriös. Humor är på allvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s