Snabba klipp 42

etc_1-161124

Att se from ut lär knappast räcka för att bli av med Kent Ekeroth. Nej, här är det bara bön enligt gamla, fina svenska religiösa traditioner som möjligen skulle kunna hjälpa. Å andra sidan kanske Jimmie Åkesson skulle fundera på att svida om till folkdräkten för att själv gå ut på krogen och nita blattar. En sedvänja som många svenneväljare i alla fall tycks uppskatta rent och högt.

***

aftonbladet-161124

Kvällens partiledarduell mellan Löfven och Kinberg Batra började dock med en debatt om migration. … …

– Vi ska inte tillbaka till den situationen vi hade förra hösten, men låt oss nu se till att vi får ett gemensamt EU-regelverk, sa Stefan Löfven.

Nä det förstås, i alla fall ska inte vi det. Att dom där andra, dom där flyktingarna, fortfarande är i samma hopplösa, jävla situation som förra året är verkligen inte vår eller EU:s business, än mindre sossarnas.

***

etc-161124_2

Och å tredje sidan: Det känns som att verkligheten börjat överträffa dikten. Det går ibland inte att skoja knäppare än det som faktiskt pågår. … Samt, inte minst: Inte ens en tydlig märkning med ordet SATIR i blinkande glittrigt rött garanterar att folk förstår att det är på skoj. Både för att verkligheten är märkligare och för att, ursäkta, folk är ganska korkade.

Javisst är det helt obegripligt att folk inte fattat att SD ända från dess grundande till idag egentligen är ett performanceprojekt på Konsthögskolan (30–40 år för ett examensarbete inom kultursektorn är faktiskt helt normalt). Eller så är det jag som är helt ute och cyklar. Facit kommer hur som helst att ges vid maktövertagandet (Machtübernahme).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s