En juljingel

En riktig superhjälte, vem det nu var som tände på. Enda spåret tycks vara den i en telefonkiosk kvarglömda superhjältemössan. Fast en man förstås, som den plägar vara, den driftige bockbrännaren, superhjälten. Mandom, mod och morske män. Precis de entreprenörsegenskaper som efterfrågas exempelvis i bolagsstyrelser. Så är också näringslivet negativt till könskvotering.

Även om könsfördelningen i fullmäktige är ganska jämn tycks målsättningen vara att Gävle kommun också ska drivas som ett företag, inte bara ”sättas på kartan”. Individualism, fast på kommunnivå. Kommun mot kommun. Då duger det inte med en enkel symbol, det är ju bara så tjugo-noll-noll-tal, om ens det. Nej, numera krävs minsann ett ”starkt varumärke”, gärna en konkurrensmördande, mycket eldfängd bock. För all reklam är god reklam:

bock-i-brand-2016

”Jag brinner för Gävle!”

Adventstider, i väntan på ankomsten. Fast julstöket började ju så smått redan för ett par månader sen. I söndags var det väl sjunde advent, minst. Det är julmustssläpp, julpyntning, julskyltning, julbocksinvigning samt dito bränning, julbord, julkonserter etc. i en aldrig sinande ström.

Alltså, förutom att förlängas borde advent helt enkelt döpas om till event. Det skulle kännas betydligt tidsenligare, ja mer kommersiellt gångbart på något vis. Och knappt en käft vet ändå vad advent betyder, allra minst kidsen. Eventskalendern skulle däremot funka fint. Eventerna behöver heller inte vara just söndagar, så att sista event, eller final event, (om det sen är tionde eller tolfte) passande nog skulle infalla på självaste internationella Jesusafton.

6 reaktioner till “En juljingel

  1. En av dina bättre – skriven på strålande eventskalenderhumör. ”Sättas på kartan” är ett begrepp som får mig att må illa. Julpynt gör mig trött. Trump gör mig sjuk. Julmat gör mig ingenting längre, för jag äter den inte. Men allra värst är nog det religiösa hyckleriet inbakat i det kommersiella vansinnet. God Jul på dig, Jernis!

    1. Ständigt denne Trump. Fast visst platsar han bra på den här listan, inte minst i egenskap av ”jävla tomte”. Egentligen en kraftigt överdriven skönskrivning, men så är det ju mild- och godhetens högtid, så låt gå för det. God Jul på dig också, Staffan!

  2. Event passar fint. Finns det nåt event där man kan trycka in gubbar som gnäller på precis allt så kan det eventet få pågå hela året 😉

    1. Det vore välbehövligt. Viasat Sport, typ, är väl det närmaste det går att komma ett evighetsevent. Om de ändå höll sig där. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s