9 reaktioner till “Två hål i ryggen

 1. En makalös bild, Jernis! Intressanta detaljer men jag kopplar inte. London och andra vyer i bakgrunden, den riktiga tomten eller…? Två hål i nacken… Är det den gamla barnramsan? Jag tänker vidare… 😉

  1. Tack! 🙂

   Bilden är kanske min hittills ultimataste uppgörelse med populärkultur och förljugen reklam. Lite hjälp på tolkningstraven:
   • Rubriken, som anspelar på dockans tragiska öde, är en travesti på 90-talets Vattenfallreklamslogan ”Två hål i väggen”.
   • Grundbilden är en pr-poster för Bondrullen Skyfall (som jag inte sett); min egensatta titel Undercover överlåter jag till betraktaren att själv grunna på.
   • Basen till machotomtegubben är hämtad ur Coca Cola-reklam, medan dockan (med modifierad stämpel på lilla stjärten) och flygplanet härrör från Disneys tomteverkstad.
   • Revolvern är av typ Trumpmodell, alltså från vildaste västern.
   • Förutom kådisasken, 12-pack, i bröstfickan finns några ytterligare smärre detaljer som den uppmärksamma kan finna.
   • För övrigt är typsnittet i citatet Royal Quiet Deluxe, det som Ian Flemming, när det begav sig, hamrade fram.

   1. Vad härligt det är när polletten ramlar ned… Och som sagt: En makalöst fin bild! Det blir en fin utställning småningom…

 2. När inläggsfrekvensen är så låg som den är känns det bra när man ser nya detaljer vid tredje kollen.(I väntan på nya inlägg.) Kan det vara vår vän från MAD som har ett finger med i spelet? Fattar fortfarande inte Big Ben! Ingen tolkningshjälp där inte. Tycker dina bilder är förbaskat välgjorda och genomtänkta! Då gör det inget om man får vänta på nästa!
  Mvh Tony

 3. Tack! Kul att det finns en och annan som tar sig mer tid än vad som tycks vara det normala i dagens rasande Facebook-tempo. Jo men visst, Svenska MAD växte jag upp med och har satt sina djupa, själsliga spår. I vissa bilder, som den här, har jag roat mig med att lägga in en diskret hommage.

  Big Ben (liksom det mesta övriga på bilden) finns redan i originalet, dvs. postern för Bond-rullen Skyfall, och fyller där ingen annan funktion än att placera 007 i London. I min version har jag låtit ställa om klockorna en smula, en blinkning till publiken om vem den till machotomte förklädde agenten egentligen är. Den fiktiva titeln Undercover anspelar på just det, det paradoxala att den superhemlige agenten James Bond närmast blivit en officiell person och därmed så kolossalt ohemlig att han tvingats plastikoperera sig till Coca Cola-maskot.

  1. Såklart…00 Jag fastnade på 12/24.
   Under..cover, då är det inte självklart med miss Moneypennny. Kan vara vilken bondbrud som helst. T.o.m Pussy Galore även om det var en annan film. Såvida det inte är
   The Divine Miss M som åsyftas.
   Egentligen vill jag inte veta. Det förtar lite av nöjet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s