Ont krut

Att Nobels fredspris tilldelats International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) har vid det här laget knappast gått någon obemärkt förbi. Lika välförtjänt som den praktspark i de svenska och norska rövarna – nota bene bara två av mångahanda länders lurviga stjärtar – som detta innebär för underlåtenheten att utan dröjsmål skriva under avtalet om förbud mot kärnvapen. Bombat kan tyckas, med all rätt. Einstein var i grunden pacifist, men nån sån behöver man inte vara precis för att fatta var skon klämmer:

En fem år gammal favorit i repris.

5 reaktioner till “Ont krut

  1. Tycker att jag redan är obehagligt nära lucka 24, utan märkbar reaktion, medan lede fi, under kommando av Santa Claus, i lucka efter lucka bombar oss med Coca Cola. Visserligen inte lika otäckt som atombomb men i långa loppet lika dödligt som napalm, såväl kulturellt som kroppsligt.

   1. Har jag berättat det tidigare får du radera… Satt på lyxkrog. Man runt 50 vid bordet bredvid beställde hjort med murklor. Pris: 600 kronor – och det var 20 år sen.

    – Och vad vill vi dricka till hjorten? som man sa på den tiden.

    – En stor Coca Cola, tack.

    1. Nä, den var ny … baddar pannan. Låter mer som man runt 5 som beställde köttbullar och makaroner, med mycket ketchup. Är du alldeles säker? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s