En profil en face

Dick Harrisons populärhistoriska krönikor i SvD läser jag med nöje och till fromma för min bildning. Dagens artikel utgör inget undantag. Den handlar om storvesiren İbrahim Pascha och hans roll i en svekfull maktkamp män emellan. Storvesiren pissade inte längst.

Men hallå! Visst påminner den så tragiskt framlidne herr Pascha starkt om någon, bärande ett högaktuellt attribut? Ledtråd: en av våra största tv-profiler, och då inte bara i bildlig mening. Kolla facit genom att klicka på bilden.

4 reaktioner till “En profil en face

  1. Redan efter att ha kikat på bilden i en millisekund såg jag den man som en viss kvällstidning bygger upp hela sin image på, oraklet som kan besvara alla tillvarons tunga frågor som ingen annan rår på.

    Jag ska dock inte ge några exempel. 😉

    1. Tips till andra läsare/lösare: lurigt, men det är inte Björn Ranelid som börjat skriva i kvällspressen förklädd i lösskägg som degerhamn2 åsyftar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s