En dystopi

December, oåret 2024. Statsminister Jimmie Åkesson styr sedan vårvinterns extraval Sverige med järnrörshand. Ett makt- och paradigmskifte har skett. Från att tidigare varit ett nedsättande tillmäle bland sverigedemokrater har ”politiskt korrekt” följdriktigt kommit att bli ett honnörsord. Numera står dock förkortningen pk oftast för ”politisk korrektion”. Riksdagens makt har kraftigt beskurits och domstolarna politiserats. Pk-dekret utfärdas direkt av Pk-kansliet i Sölvesborg, under ledning av den senaste chefen för den SD närstående elittankesmedjan IQ Blåsippa, närmare bestämt Grönköpingsdemokraternas i land och rike kring (dvs. Hjo och Skövde) beryktade ledare Wotan von Peiland.

Censur av internet har införts sedan halvårsskiftet och landsomfattande bokbål anordnades så tidigt som vid valborgsmäss för utplåning av misshaglig litteratur på Sveriges alla bibliotek. Svenska Akademien har infiltrerats och ställts under hård press för att ur SAOL rensa ut icke politiskt korrekta ord såsom solidaritet, humanism och klimatkris och med krav på att alla ord med förstavelsen ”homo-” antingen ska strykas eller omformuleras.

Public service har till återstående spillror blivit ett propagandaorgan för det statsbärande partiet och presstödet till oberoende medier har avskaffats. I alla offentliga dokument och läromedel har de förhatliga arabiska siffrorna provisoriskt ersatts med romerska, som trots allt är av europeiskt ursprung. I kraft av ett nytt, sensationellt arkeologiskt fynd i utkanten av Sölvesborg kommer emellertid redan under nästa år runsiffror att kunna återinföras.

Mängder av så kallad urartad konst (efter den nazityska förebilden ”entartete Kunst” men inom SD-nomenklaturan oftast benämnd ”menskonst”) har destruerats av den nyinrättade kulturpolisen. Vad som är att betrakta som ”menskonst” dikteras av den nya pk-eliten i Sölvesborg. Normkritisk pedagogik har förbjudits i såväl förskola som skola och universitet och högskolor som ger kurser i genuspedagogik får hela statsanslaget indraget. I samtliga landets styrelser för högre utbildning finns en övervakande, före detta trollfabrikör.

Korrektionsanstalter för isolering av misshagliga individer har etablerats. Asylsökanden deporteras omedelbart utan utredning. Längs södra Sveriges kuster projekteras en mur.

Allt har skett i rasande takt under loppet av sju månader. Ytterligare, än mer repressiva dekret är att vänta inom en snar framtid.

Tja, vem vet? Här är i vilket fall mitt senaste alster:

Glad lax.

I striden mot enfalden tillägnar jag verket mångfalden, såväl den biologiska och sexuella som den kulturella och politiska. Helt klart faller motivet inom ramen för det en smula yviga begreppet ”menskonst”. Kommer bilden då, om fem år, att bli rov för repressionens förtärande lågor och falla offer för digital utrensning i den rakbladsvassa intoleransens namn?

Bilden är förstås en pastisch på den klassiska krigskampanjillustrationen En svensk tiger av Bertil Almqvist, tillika familjen Hedenhös skapare. Om bilden påminner dig om en tidigare bild här på bloggen som bygger på samma idé är det helt korrekt.

4 reaktioner till “En dystopi

  1. Man kan skratta, man kan säga att du överdriver. Men precis som du skriver var det i Tyskland på 1930-talet. Det var långt före min tid men min far var där och blev bland annat nedklubbad av de käcka blonda SS-pojkarna. Farsan berättade mycket kring middagsbordet som vi ungar då trodde var överdrifter men som senare visade sig mer än sanna. Oerhört mycket sannare!

    23 procent nu. 30 om ett år? 40 nästa? Vart ställa kosan?

    1. Hur absurt och osannolikt ett samhällsfenomen än kan te sig är det, pardoxalt nog, likväl långt ifrån otroligt. Den minnesbetan smackade mig mitt i nyllet i samband med det senaste USamerikanska presidentvalet.

  2. Jag minns med skräck morgonen efter USA-valet… Jag slog på burken bara för att få den slutliga bekräftelsen på att D Trump var ett elakartat malplacerat skämt som aldrig mer skulle återkomma i seriösa mänskliga sammanhang.

    Chocken har ännu inte helt lagt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s