Toppsnäcka

Från södra Öland rapporterar kulturorganet Alvarsamt att  observationer av vinbergssnäcka gjorts på cykelleden i Albrunna. Från Jernis egen Ölandskorrespondent har därefter en sensationell uppgift inkommit om ytterligare en observation, fast den här gången av vinbergssnäckans artfrände, den ytterst sällsynta krusbergssnäckan:

Krusbergssnäcka. Foto: Staffan Lagerström.

Vidare erfar Jernis blogg att Alvarsamts dynamiske chefredaktör Sune Flisa är fullkomligt eld och lågor över fyndet och har kontaktat sin gode vän David Attenborough som uppges landa på Kalmar flygplats senare ikväll.


Andra rara fynd i vår herres hage har rapporterats här på bloggen i inläggen Naturbegåvning och Kryssningsrobotar invaderar Stockholm.

5 reaktioner till “Toppsnäcka

 1. David Attenborough har precis landat på Kalmar flygplats (15:33). Kulturorganets högt älskade chefredaktör Sune Flisa överlämnade en välkomstbukett krusberg till sin mycket gode och gamle vän David. Men inte nog med detta. I krusbergsbuketten satt årets mest sensationella zoologiska upptäckt: En livslevande knallgrön krusbergssnäcka!

  I sitt två timmar långa tal till det församlade medieuppbådet tackade David Attenborough för både jernis – vilse i pannlobens och Kulturorganets existens. Han hänvisade slutligen i storslagna tankekast till skalden Carl Jonas Love Almquist och skapade omedelbar litterär historia med slutmeningen:

  – Only Sweden Swedish gooseberrieshells have!

  Allan von Kompost
  kulturorganets redaktionschef

  1. Ja vad vore livet utan krusbergssnäcka och krusberg, eller stickelberg som det heter på öländska. En inte alltför vågad gissning är att det också råkar vara Sunes favoritbukett, alltså att ge bort, tillsammans med havtorn.

    1. Buketten ”Med hälsning från Sune” borde kunna bli en storsäljare på interflora.se, givetvis med en viss royalty till upphovsmannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s