Dirty Harry

I går tittade jag på Minnenas television där man visade ett program från tidigt 80-tal i serien Nöjesmaskinen med Sven Melander och Stina Lundberg. Ett visst inslag triggade mitt minne.

Madonna har försökt, Michael Jackson har försökt, Prince har försökt. Förgäves. Förstås. Musikvideornas musikvideo står ohotad som en ouppnåelig förebild, en MTV-ålderns utopi. Lyssna, titta och njut:

Om jag inte missminner mig är det nån av eller båda bröderna Herngren som regisserat mästerverket.

8 reaktioner till “Dirty Harry

  1. Ja just det, jag hade precis tänkt att i min vanliga överbeskäftiga anda dra till med att det var en Herngren-grej det här, men naturligtvis la du själv till det nedanför tubrutan. Däremot kommer jag för mitt liv inte ihåg vad den där tv-serien med Herngren egentligen hette. Den försa alltså, den som han blev känd för och med. Måns menar jag. Inte Felix.

    1. Wiki meddelar att Måns tre första teveserier heter Vidöppet (1983), Förspelet (1985) och Tutti frutti (1985). Man får också reda på att det var i den senare som Harry var med.

  2. Har nu sett att det kommit en samlingsutgåva av serien smash. Missade inte ett avsnitt, ett av det bästa som sänts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s