Toffelskurk

Jag fortsätter på toffelspåret, lämnande fåglarnas sexualliv därhän, i alla fall för stunden – men, men, man vet ju aldrig. För herrans några år sen slog vi till med ett storpack billiga frottétofflor från IKEA. Självklart tog jag dom blå såsom det anstår husets herre.

Fast billiga och billiga. Med tanke på engångskaraktären är mina norska filttofflor, den enorma skillnaden i inköpspris till trots, säkert tiofalt överkomligare. En annan inte helt oväsentlig fördel förutom komforten är att man vet var dom är, på fötterna.

Normalt ikläder jag mig hjälterollen med min sällsynt naturliga talang därför. Undantag förekommer … … nästan aldrig. Jag blev i dag påmind om den senaste, måhända enda, gången genom Hustru när Lakrits, efter att ha sovit bort hela jäkla solskensdagen, snofsade till sig för att gå ut skymningen:

H: – I mörkret är alla katter …

J: – … grå (gäller även L givet att svart räknas som mörkgrå). Apropå det, kommer du ihåg när vi köpte IKEA-tofflorna?

H: – Nja, vad då?

J: – Jo, jag råkade ju ta fel tofflor när jag var uppe och kissade och ställde dom på fel ställe. Det fick man förstås fan för på morron, men jag gick resolut till oförvägen motattack: ”I mörkret är alla tofflor blå” – och den ovillkorliga kapitulationen var ett faktum.

H: – Haha, men det var på den tiden jag tyckte du var charmig!

J: – Ja, visst är det helt obegripligt.

4 reaktioner till “Toffelskurk

 1. Fyra nyanser av blått. En kommande film från Killinggänget? Eller varför gå över ån efter vatten? Och bör väl vara m i n s t fyra.

  1. En definitionsfråga, bortsett från det tafatta försöket att dölja nyansen av brunt med mörkblå polityr.

 2. Jaså, är blått nåt för herrar menar Jernis?
  I så fall är jag nog en sån…
  Liksom Toffelhjälte.
  Och nu när jag tänker efter…
  …så kan jag vara lite lakris också.
  För jag kan fullständigt strunta i en solskensdag
  och tassa ut när det blir stjärnsken istället 🙂

  Men…har Jernis tofflor inga öron?
  Det har mina!
  Långa och fina 🙂

  1. Jag har inte sett några, men ”stora tofflor har också öron” (Ranelid), så dom måste ju finnas där på nåt sätt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s