Brottstycken 32

Antonym vet du förstås vad det är, ett motsatsord till synonym. Omvänt är motsatsord en antonym till synonym och därmed en synonym till antonym. En innovativ antonym till antonym och tillika synonym till synonym är därför medsatsord. Himla kul tycker jag – lite roar som sagt den enfaldige – och så där håller jag på. Ta till exempel ordet otäck och bilda antonymer. Täck är ju trivialt, men med hjälp av synonymer till otäck får man bättre snurr på nyskapandet: efterfärlig, fasanslös, medbjudande, akterskräcklig, skräckutjagande, fasasövande och inhemsk. Och ser man på, en homonym blev det av bara farten.

***

Läs gärna mera om FN:s matråd på Supermiljöbloggen!

4 reaktioner till “Brottstycken 32

 1. Känns som att Jernis har täckt över något här…
  Men en massa nymer.
  Vad döljer han under marinaden tro.
  En fredag kanske…

  Efterfärliga Hälsningar
  Anonym Cyndi

  1. Vad jag än gömmer: lyfter man på locket blir det genast otäckt!

   Ha nu en riktigt, riktigt vantrist och avfrestande helg, pseudonym Cyndi! 😉

  1. En glimmande kommentar. Javisst, i synnerhet om dom heter Cajsa och Lisa. Sen har vi homonymfer, exempelvis Eva och Efva, och bland pseudonymferna hittar vi bland många Victoria Silvstedt. Antonymfer då? Tja, varför inte Maria Mutola, bara som exempel. … … Usch så politiskt inkorrekt det här blev då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s