Fara å färdas i gult

Vojne-vojne, jasäjerdådé, hur djupt kan en männska egentligen sjunka? Ja gudarsskymning asså. Skulle inte förvåna mig för allt smör i Karlshamns margarinfabrik om han (i alla fall med 99,999999 procents säkerhet en hanne) också var iklädd korts, sandaler – och strumpor:

dn gul ferrari

***

Cykelbanan – en ny definition:

Improvised Bike Helmet

cykelbanan

(Från the Poke – time well wasted, vass brittisk satirsajt, rekommenderas!)

3 reaktioner till “Fara å färdas i gult

  1. Tvärbanan gäller för mig här i södra Sthlm! Den är dock ogul. Färgen (gul, alltså – inte ogul) tycker jag annars oförtjänt behandlas lite som paria här i landet. Och i planeringen för utbyggda tunnelbanan talas det bara om – vid sidan av de befintliga linjerna grön, röd och blå – skapandet av en orange linje. Man hoppar alltså över gul. Om de åtminstone kunde kalla den brandgul.

    1. Håller helt med, en skandalös diskriminering av gul, liksom att det heter brandgul, inte orange. Någon gång under årens lopp från vår urmodiga barndom till modern tid gick det fel, alldeles åt helvete fel. Hur kan man importera – låt vara från den balla engelska, men likväl – ett ord som är så hopplöst att böja för att låta det ersätta ett beprövat, lättbegripligt och hanterbart ord?

      Låt oss göra revolution och ta tillbaka brandgul! Fortfarande skulle man ju kunna behålla en viss anknytning till det viktiga, stora världsspråket genom att döpa om apelsin till brandgul. Anglosaxarna själva borde förresten göra något åt missfostret grape fruit, så man slipper pina i sig druvjos på utlandssemestern. De kan väl kalla frukten det den givetvis borde ha hetat redan från början, alltså yellow, så hakar vi på här hemma med gul. Att citronen då blir ruskigt sur är en smäll man får ta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s