… iii ettaan

Har du tänkt på att trailerserna i SVT1 alltid avslutas med ett coolt ”… iii ettaan”? Om du inte vet vad jag menar, kolla på det här klippet efter ca 25 sekunder:

Sedan länge har jag närt en dröm, visst, makalöst barnslig, men ändå, en dröm, den att hållåan ska slinta med tungan och istället kläcka ur sig ”… iii fittaan”. Vore sanslöst komiskt. Fast det förstås, det får man aldrig vara med om eftersom det rör sig om förinspelat material. Skulle kanske vara en grej för ett satirprogram på bästa sändningstid.

Men, men, i mitt letande efter klippet ovan blev jag varse att även om verkligheten måhända inte överträffar dikten så kan den icke förty vara av samma förnämliga klass. Först en fenomenal freudiansk felsägning som Gyrot varit inne på:

Den här från radion är heller inte så pjåkig:

6 reaktioner till “… iii ettaan

  1. Om de slår till med felsägningen ”iii fittaan” så blir det även ganska roligt med (grannk)analen ”iii tvåan”.

    1. En helt ny innebörd 😀 ”Äh, ta’re i tvåan!”

      Om vi gemensamt applicerar tankekraft vid varje trailer kanske vi till slut trots allt kan inducera en felsägning.

  2. Hehe. Men det är allt lite överraskande att det är stats-tv:n och stats-radion som tycks vara ledande i genren. Sover man exempelvis på TV3? Eller man kanske har annat för sig …

    1. I trean skulle sånt inte bli tillnärmelsevis lika roligt, drunkna i den unkna mängden, träden skymmas av snårskogen. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s