Politikens undermän

De politiska kommentatorerna häpnar:

trump

Och inte bara de. Vetenskapen står ännu helt frågande till hur evolutionen kunnat frambringa en livsform som Donald Trump. Till och med bland bibeltrogna och kreationister börjar man undra vad fan det är som hänt. BBC är givetvis på plats i USA för inspelning av en dokumentär med David Attenborough. Det känns tryggt. SVT har köpt rättigheterna men svenska tittare lär får vänta till hösten och en ny säsong av Mitt i naturen.

För övrigt erfar bloggen att det USamerikanska bridgeförbundet ACBL tillsatt en kriskommission för att lobba mot det förbud mot sangspel som Trump sagt sig ska genomdriva.

På hemvägen har sir Attenborough lovat att titta förbi i Sverige för att studera ett annat naturfenomen, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, för att om möjligt kunna fastlägga från vilken planet han härstammar. Hypotesen är att det rör sig om samma som för företrädaren Fläsk-Eskil.

I kölvattnet av diskussionen om ministerns dokumenterade monumentala okunskap om köttkonsumtionens klimatpåverkan har till och med Gefle Dagblads (lib.) ledarskribent David Nyström hakat på, och det häpnadsväckande kraftfullt. Det ska han ha cred för, jävligt mycket, faktiskt. Under rubriken Därför borde vi alla bli veganer sammanfattar han läget förtjänstfullt och ger till och med ett passivt stöd till köttskatt, om än på EU-nivå. Inte nog med det. I uppföljande artikeln Kött är en het potatis propagerar Nyström för att normen för den mat som serveras på offentliga institutioner som exempelvis skolor och fängelser ska fasas över till att bli vegansk.

En närmast revolutionerande inställning för att komma från en högerliberal. Men ränderna har förstås inte helt gått ur. Den första artikeln avslutas med: ”Att föreslå livsstilsförändringar till enskilda människor innebär emellertid ett moraliskt dilemma. För det första integritetsaspekten. Har en människa rätt att (om det inte efterfrågats) (och om det inte gäller en livsavgörande fråga), ‘intervenera’ i en annan människas privata sfär genom grötmyndiga levnadsråd?” Slut citat. Eller så länge inte utövandet av den enes frihet begränsar den, nu eller i framtiden levande, andres?

Hur som helst ger skrivningen ändå gott hopp om att även de rabiataste liberaler småningom kan komma till insikt om att klimathotet faktiskt är livsavgörande. Alltså så där i största allmänhet, förutom att det kan innebära en potentiell nedåtrisk för företagens kvartalsvinster och i förlängningen till och med skaka om den av Gud Fader själv instiftade Marknadsekonomin.

3 reaktioner till “Politikens undermän

  1. Ja jag vet inte vem som är värst, gudfadern eller Donald. Jag undrar lite när folk i allmänhet ska börja tänka. Jag ser att Jernis också undrar det? 🙂
    Med vänlig hälsning
    Liberal Nästanveggo

    1. Tja, intellekt slår väl inte direkt i taket på den politiska trendbarometern. Inte heller empati tillhör den värsta inneprylen. Men snart vänder det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s