Tanken vindlar 14

Rapgruppen Skäggen, anno 1963, långt före sin tid. Dock inga avlagda brakare vad jag kan minnas. Måhända en å annan smygare, men det framgick liksom inte i sändningen när det begav sig.

BRA PRIS VID SNABB AFFÄR! Se där en Blocketrubrik att akta sig väldigt noga för. På intet vis så att jag misstror sanningshalten, nej-nej, tvärtom är priset med en till visshet gränsande sannolikhet nåt alldeles grönjävligt förmånligt … för säljaren.

Artikel är en artikel utan artikel – förunderliga äro herrens vägar.

Så vem var smartast av de tre vise männen, Caspar, Melchior eller Balthazar? Förmodligen den sistnämnde, han var ju ändå enligt högst vederhäftiga urkunder professor, medan de andra två lärda herrarna fick kvacka i den akademiska ankdammen om posten som förste respektive andre vice vise man.

5 reaktioner till “Tanken vindlar 14

  1. Som trogen MAD-läsare var det mest Lasse O’ jag kom i kontakt med under ynglingatiden. Dunderklumpen Beppe i bakgrunden gjorde också mycket som tilltalade min humor. Den av Beppe skrivna sketchen ”Bunta ihop dom” (framförd av Lars Ekborg, i regi av ”skägget” Yngve Gamlin) var en grov satir över machokultur, främlingsfientlighet, inskränkthet och nationalism som roade mig omåttligt. Numera har dessvärre verkligheten kommit ifatt, skrattet fastnar i halsen. ”Bunta ihop dom”-monologer framförs varje dag i parti och minut på nätet, fast nu på största allvar.

   Apropå Yngve Gamlin är det med största säkerhet han och hans fru Britt som poserar med sina händer på tagg-reklamen i https://jernis.blog/2017/06/26/haschtagg/. Förresten ser det ut som Monica Z. som blossar i bakgrunden. De övriga två lär väl också vara kändisar. Har du något tips?

   1. Nej, jag har inget tips men jag kan berätta en liten lustighet om Y Gamlin. Jag ringde honom varje vecka i över ett års tid för en intervju. Han svarade så här varenda gång:

    – Ja, det vore trevligt men just den här veckan kan jag inte. Det är lite rörigt just nu, förstår du. Det är så mycket, det är så rörigt. Men ring nästa vecka ska vi se…

    Och det gjorde jag alltså drygt 50 gånger till. Det blev ingen intervju.

    Om vi kunde garva lika mycket åt ”Bunta ihop dom” i dag som för längesen skulle världen vara bättre än den är…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s