Stjälpt på traven

Spela på V75 med Jernis som har lång erfarenhet av sin unika metod – utan någon som helst framgång. Men handen på hjärnan: hur bra är Harry då? Ett par, tre femmor någon gång om året med i bästa fall åtta spänn i utdelning, hur kul är det på en skala?

Nej, om man ändå ska spela bort slantarna är det snyggare att, som Jernis, göra det i stor stil och förena förlust med förlustelse. Och om det skulle slå är det nästan garanterat frågan om miljoner i utdelning – redan på fem rätt.

Tipset vilar på en solid grund, nämligen hästnamnen. Det finns nästan undantagslöst, i varje lopp, minst ett bisarrt namn att spela på.

Veckans system, Färjestad 25/9:

Avd 1. 6 Göstaville Håleryd, 8 Zambrottanewport

Avd 2. 3 Tryffel, 8 Tjacke Gold

Avd 3. 2 Device

Avd 4. 2 Fabulous Ås, 3 Carl da Nostra, 4 Marjons Kiss

Avd 5. 2 Vålsvarten, 4 Egon, 5 Bongsbofax

Avd 6. 4 Sundsvik Saigon, 7 Nelle Pelle, 8 Pop My Cork

Avd 7. 15 Frillan Filiokus

Kommentarer:

De två strecken i avd 1 är odiskutabla. Svårtippat i avd 2, 3 och 4 men spiken på Device känns ändå helt rät. I avd 5 får Egon bära favoritskapet knappt före Bongsbofax med Vålsvarten som dark horse. Tre givna streck i avd 6 och så i avd 7 en sista gjuten spik i systemkistan. Totalt 108 rader. Lycka till!

***

Jag plockade lite i kortsamlingen. Året är 1988, semester på den grekiska ön Karpathos med exhustru och våra två döttrar. Signe, den yngre, var inne i sin ponnyperiod. Någon häst syntes inte till, men en åsna fick duga:

Vi passerade den varje dag ner till stranden. Undrar vad åsnan heter, undrade Signe. Donkey Shot, svarade pappa Jernis raskt och förberedde sig på familjens jubel, vågen och stående ovationer. Jo hej du! Flickorna skakade oförstående på huvudet medan exhustru rutinerat tog sig för pannan:

Så utomordentligt fånigt

Förresten, finns det åsnetrav?

11 reaktioner till “Stjälpt på traven

 1. Apropå namn på travare så är min favorit travaren ”Styrelseledamoten” (med bas på Jägersro, vill jag minnas). Gjorde dock inte många knop, vill jag också erinra mig. Min favorit nr 2: ”Shesellseashells”, i ett enda ord! Också Jägersro? Bägge från tidigt 90-tal. Du kanske rentav minns dem?

  1. Nu är inte trav nåt av mina större intressen, inte ens mindre, men Shesellseashells minns jag, hellattjo namn, särskilt för speakrar och tevekommentatorer ;-). Anar att ett av hennes föl döptes till Sexlaxarienlaxask.

   Båda, eller alla tre, skulle nog ha varit givna spikar i mitt system, om dom inte sprang i samma lopp.

  1. Och hur kul är dom namnen? Tror att du fullständigt har missuppfattat min spelstrategi – läs om! 😉

 2. Hästspel begriper jag mig inte på. Heller. Men hamburgerkött är gott, och går alldeles utmärkt att ersätta viltkött med i Västerbottenspaj.
  Googlar man på åsnetrav får man bara upp DIN fråga, så … nä, det finns inte! 🙂
  Kram påre Per! 🙂

  1. Det fiffiga med min metod är att man bara behöver begripa sig lite på spel, inte alls på häst.

   Ja, hästar kan användas till mycket, t ex kött, stråkar och sängar. Undrar om det också går att ta hamburgerkött istället för hamburgarkött?

   Du har förstås helt rätt. Om det inte finns på Google finns det inte, inte ens som åsnetravets idé eftersom Google i själva verket är den moderna konkretionen av Platons abstrakta idévärld, nedstigen till jorden eller åtminstone cyberrymden.

  1. 🙂 Vad blir resultatet? Mulåsna har man hört talas om men mulattåsna vore en nyhet.

 3. Ett rätt, i avd 6 där Sundsvik Saigon överträffade mina lågt stående förväntningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s